Menu

Fires i festes

Fira del batre
Fira del batre
Llagostera destaca a la comarca per la seva àmplia oferta d’activitats socio culturals algunes de les quals traspassen l’àmbit estrictament local com són la Fira del Bolet, la Fira del Batre i el Mercat Romà. Durant l’estiu s’organitzen diverses activitats, berbenes, concerts i teatre a l’aire lliure.

FIRES 

 

Fira del Bolet

Per fira per excelència de les comarques gironines. Cada 12 d‘octubre Llagostera celebra la Fira del Bolet amb un seguit d‘activitats que s‘allarguen durant tot el dia al casc antic del municipi. Hi podeu trobar un mercat tradicional, concursos de caça de bolets, xerrades, conferències, exposicions, lliurament de premis… L’any 2022 va celebrar-se el vintena edició consolidant la Fira amb més de 15.000 visitants. 

Arrela't: Jornades del segar i el batre

Un projecte transversal que té l’objectiu de crear un espai que convidi a reflexionar sobre la realitat actual de la vida a pagès i els reptes de futur del món rural.

Festes

Sant Antoni Abat

Gener

La festivitat de Sant Antoni se celebra en l‘onomàstica del sant -el 17 de gener- en el cas que coincideixi amb un dia festiu, o el cap de setmana més proper.
La diada transcorre amb un cercavila amb cavalls carrosses i amb la benedicció dels animals, a la plaça de Catalunya. La festa continua durant tot el matí a l‘avinguda de l‘Esport.

Carnaval

Febrer

La Rua de Carnaval de Llagostera ha anat agafant força durant els darrers anys omplint els carrers principals del poble de més de trenta carrosses i comparses de diversos municipis.

Aplec de Panedes

L‘ermita i un paratge del veïnat de Panedes acullen cada any per la primavera aquest tradicional aplec que organitza el Grup Excursionista Bell-Matí.

Festa Major

Maig - Juny

La Festa Major de Llagostera és la festa gran de la vila. Es celebra set setmanes després de Setmana Santa, per la segona Pasqua. Són cinc dies per gaudir de l‘oci i presumir de poble, per projectar un signe d‘identitat, de tradició i de modernitat. Entre els actes de la Festa Major de Llagostera podem trobar-hi sardanes, balls, concerts, teatre, correfoc, carpes d‘entitats, cursa de carretons, concurs de botifarra, xocolatada infantil...

Revetlles i solstici d‘estiu

Juny - Juliol

Cada any Llagostera celebra les revetlles de Sant Joan i Sant Jaume. Per Sant Joan s‘organitza un sopar i un ball al Parc de la Torre organitzat pel Club Patinatge. Com és tradició es tiren petards i coets per tot el poble.
Sant Jaume es celebra el cap de setmana més proper al dia del sant -el 25 de juliol- amb un sopar i ball popular al Parc de l‘Estació organitzat pel Casal P. Llagosterenc.

Sant Cristòfol

Juliol

La festa del patró dels conductors -que és el dia 10 de juliol- se celebra el dissabte més proper a l‘onomàstica del Sant amb una cercavila de vehicles engalanats que acaba amb una benedicció. La diada continua a la nit, al parc de la Torre, amb un sopar popular i una ball durant el qual es donen els premis als vehicles més engalanats.

Festes d‘Estiu

Durant els mesos d‘estiu s‘organitzen diverses activitats en diferents indrets del poble. Així, tothom qui ho desitgi pot participar en diversos sopars-ball, la cantada d‘havaneres, les sardanes, concerts a l‘aire lliure o la caminada sota la llum de la lluna, que organitza el Bell-Matí.
Així mateix, el Casino Llagosterenc organitza un cicle de concerts a la terrassa durant els mesos de juliol i agost, cada divendres a la Plaça Catalunya.

Activitats de Nadal

Desembre - Gener

Les festes de Nadal es complementen amb diverses activitats organitzades per l‘Àrea de Cultura de l‘Ajuntament i diverses entitats del poble. Entre elles destaca la popular cursa de Sant Esteve que aplega un miler de corredors.

Enllaç a l’agenda de l’ajuntament:

http://www.llagostera.cat/agenda.php

Més en aquesta categoria: Descobreix Llagostera »

Amb el suport de:

 cat turisme girones  dipu girona  logo costa brava  vies verdes